Blii form med GI mat recept
Söker du ett sätt att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den rätta vägen för dej.
GI i GI mat står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man använder för att se hur snabbt kroppen bryter minska kolhydraterna i somliga livsmedel eller rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten ner. GI mat är ett sätt att gå ned kilon och konsumera hälsosammare.
Det är flera recept man kan följa genom internet för olika GI livsmedel, beroende på det man gillar. Det är bara att bevista de hemsidor som offererar olika recept samt börja välja.
Flera av de recept som är tillgängliga numera genom online använder även grädde i receptet.
Grädde
Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter eller bakelser. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej ska skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % innehar dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.
Det är flertal olika fason att anordna vispad grädde. Bland andra är följande två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst utav GI föda:
Vanlig handvisp
Att använda sej utav en vanlig handvisp när man vill ha vispad grädde är något som flera väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, kulörer och stoff såsom plast eller metall. Men dessvärre resulterar en handvisp mestadels i att den som blandar får ont i armen.
El visp
Sedan är det också valet utav en elvisp som de mesta hem i Sverige allaredan har. Man kan lätt handla denna alster genom en vanlig elektronik affär.
Men den alster som rekommenderas av flertal när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt användbar samt effektiv, är den så kallade gräddsifonen.
Gräddsifon
En gräddsifon består av en behållare, handtag och en patron. Patronerna innehåller lustgas som tillverkar grädden luftig. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man kanske bakar eller lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde och skruva på en av dina lustgaspatroner.
Därnäst kommer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI föda eller bakelse.
En gräddsifon kan man skaffa via diverse hemsidor på webben och dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten kommer även flertal positiva egenskaper inkluderat, såsom att den är liten samt tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde exakt som den skall vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.
Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till degenerering utav fetter.
Laga din GI födoämnen i hushållet och använd en gräddsifon vid behov av snabb, mjuk grädde.