Att brygga eget vin kräver förberedelser
Hemmaframställning av vin är en bok som utförligt förklarar hur vinberedning går till. Författaren till boken, Kjeld Erlandsen betonar bland annat vikten av god planering inför vinbryggningen. Det är angeläget att ta förberedelserna med stort allvar. Det gäller såväl nybörjare som de med längre erfarenhet av vinbryggning. Varje bryggsats är nämligen unik och slarvas det med någonting så kan det till och från påverka slutresultatet påtagligt.
Först och främst bör man bringa ordning i processen genom att skriva upp alltsammans som behövs fram till färdig produkt. Gör en lista över allting som bör köpas. På så vis får man en solklar överblick och eliminerar risken att missa något väsentligt. Kontrollera dessutom att den utrustning som ska användas är fräsch och att den självklart funkar.
Att vara bra rustad kan bespara dig många felaktigheter under processens gång, och därtill undgår du att eventuellt tappa humöret på vägen. Läs för den skull utförligt samtliga bruksanvisningar (ifall så finnes) för varje enskilt område. Att läsa bruksanvisningar efter bryggning är ju inte optimalt, om än bättre att inte läsa alls med tanke på att det kan förenkla inför kommande bryggning. Vill Du veta mer Klicka Här Spritessenser 50 ml till 2,25 liter
Att föra någon form av bryggjournal är att föredra. Alltsammans som tillsätts bör noteras. Tänk ifall du exempelvis förmå brygga drömmarnas vin som du så gärna vill brygga på nytt, men som du inte minns hur du gjorde. Samma sak gäller för dåligt vin. Vad gick snett i processen? Med hjälp av en bryggjournal kan du enkelt spåra moment och tänka om inför nästa bryggning.