Brygga vin med boken Hemmaframställning av Vin
Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare och lite mer erfarna vinbryggare i omkring 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många olika reviderade upplagor. Boken består av mycket praktisk upplysning om hur man på bästa sätt brygger sitt vin och om brygga vin hemma.
Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att bara tycka om att dricka vin också börja intressera sig för bryggning. Den som dricker mycket vin och provar olika sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en fruktbärande och roande hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.
En del människor avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar jämt metoder för vinframställning överlag. Det dyker jämt upp nya ingredienser och nya vinjäster som håller en mycket bra kvalité.
Utvecklingen är betydande på så vis att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Samtliga dessa framgångar tenderar att påtagligt influera slutresultatet. Man ska vara noga med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.
Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och dessutom till omtappning. Därutöver krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.
Ett tips är att inför bryggningen notera precis allting som behövs, och också göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det innebär att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att lyckas. Med tanke på att det tar ganska lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är därutöver angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kontrollera självklart så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är viktigt att inte lämna någonting åt slumpen.
Den som vill få mer utförlig upplysning om vinprocessen ska läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar också på smaksättning samt vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.
Hur får man tag i boken? Det är faktiskt enklare än vad man tror och inom väldigt kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen alternativt via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är fullkomligt kostnadsfri att låna. Det enda som krävs är att registrera sig för ett e-konto.
Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, omedelbart