Använd banangrädde för att garnera tårtan
De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak från banan har otaliga användningsområden och tack vare att den är totalt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt arom av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.
Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det åstadkommer självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. vispa grädde och ägg
Naturligtvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och arom från banan.
En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock medföra en aning konstig eftersmak.
Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Allihopa är riktigt goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första placering vad gäller användbarhet.
Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att förena för att erhålla exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört dynamisk grön färg.
Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!
Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.
Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv skapa underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet.