Med boken Hemmaframställning av Vin kan du komma igång med bryggningen
I ungefär 30 år har boken Hemmaframställning av Vin författad av Kjeld Erlandsen funnits på marknaden som har hjälpt både nybörjare och lite mer rutinerade vinbryggare. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i många skilda reviderade upplagor. Boken innehåller mycket praktisk vägledning om hur man på bästa vis brygger sitt vin.
Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt kliv att från att endast uppskatta att dricka vin dessutom börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos vissa uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en utvecklande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.
En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tvekan samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen vanligtvis är enklare än vad man antar. Världens främsta vinexperter förfinar oupphörligt metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.
Utvecklingen är betydande på så sätt att allt mindre inom all form av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att avsevärt påverka slutresultatet. Man bör vara noga med att också hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.
Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst krävs en hävert som ska användas till upptappning och också till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.
Ett råd är att inför bryggningen skriva ned precis allt som behövs, och även göra upp en lista över de arbetsmoment som ska följas. Allting i anteckningarna ska följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar relativt lång tid att brygga en sats så vill man inte helst börja om från början. Det är även viktigt att utrustningen är ren. Om inte så är det markant risk att det påverkar smaken. Kontrollera givetvis så att utrustningen också är hel. Som sagt, det är betydelsefullt att inte lämna någonting åt slumpen.
Den som vill få mer noggrann vägledning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken eftersom mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar även på smaksättning samt vinprovning. Därtill står det att läsa om övriga nyheter om starkviner. Vill Du veta mer Klicka Här Absinthessens 20 ml till 75 cl
Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken direkt på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är helt avgiftsfri att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.
Ingen tid att förlora, låna Hemmaframställning av Vin, nu