Askorbinsyra som är C-vitamin medför att vi mår bättre
Den som ej hört talas om askorbinsyra vet nog likväl vad C-vitamin är för något. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyran är en antioxidant och en organisk syra. Den är dock icke samma sak som citronsyra.
Flertal känner till att C-vitaminer är otroligt viktigt. Främst har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan självklart äta frukt såsom apelsiner och äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är också möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.
Det visste du icke om askorbinsyra
Det finns en mängd intressant fakta om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om många väljer att säga C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och om vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och leda till sjukdomar såsom skörbjugg. c vitamin För att vår hy ska ha möjlighet att bygga upp kollagen krävs askorbinsyran.
Beklagligtvis är icke alltid C-vitamin räddaren mot förkylning. Även om C-vitamin verkar positivt alltemellanåt så är det sällan det ger mirakeleffekter.
Något som man ska fundera på vad beträffar den här typen av vitamin är att lång varmhållning och åtskilliga uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra leder till att den bryts ner. Således borde maten ej värmas allt för många gåmger.
Har man färgat håret och vill bleka det till vanlig färg igen så kan man använda askorbinsyra för det. Användandet av askorbinsyra för dessa syften brukar resultera I enastående resultat.
Risker med C-vitamin
Den som har underskott på C-vitamin riskerar åkommor. I Sverige har vi tillgång till enastående matvaror vilket innebär att skörbjugg trots allt icke är så vanligt. Men brist kan ändå leda till att man mår sämre och till att kroppen inte fungerar så bra som den borde så det är ingenting man vill riskera.
I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överskott omedelbart att försvinna via urinen men man ska likväl vara aktsam med att överdriva. För mycket C-vitamin kan till exempel öka risken för njursten. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.
År 2006 så uppmärksammades nyheten om att det kunde uppstå en farlig reaktion mellan askorbinsyra och e 211 som är natriumbensonat. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Ännu så forskas det mycket kring C-vitamin och allting pekar på C-vitamin är livsviktigt.
Köpa askorbinsyran genom webben eller I fysisk butik
I vanliga matbutiker kan man handla askorbinsyra. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma effekt med pulvret som man får via en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.