Använd banangrädde till tårtan
De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom av banan har flera användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den fort barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt arom, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom av banan är minsann intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig arom från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden tydligt gul.
Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför förstås inget för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.
Naturligtvis äger gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att äta sund, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och arom av banan.
En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till lite besynnerlig eftersmak.
Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Samtliga är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första placering vad gäller användbarhet.
Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att förena för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med en aning mer exotisk arom och riktigt dramatisk grön kulör.
Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!
Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.
Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.