Vietnamesisk kanel skapar blodsockerbalans
Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel bidrar till ännu bättre effekt än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!
Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.
Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta bidrar till en rad olika goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.
Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när tester genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.
Viktigt att separera kanel från kanel
Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att stimulera blodsockerbalans så är det viktigt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns några olika typer att botanisera bland så en snabb genomgång skadar inte:
• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men ändå bättre än inget.
• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Detta är kaneltypen vi normalt hittar i handeln.
• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt sortiment.
Insulinkänslighet och ketos
Saigonkanelen är en obefläckad skatt för hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den främja ett ketogent tillstånd i kroppen.
Folk som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får snart ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har dock svårt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka enastående effekt efter endast någon dag. Det hänger troligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt tillstånd av ketos. bantning 5 2
.
Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!