Hallonsmak på kolsyrat vatten utan hälsorisk
En typisk somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets utbud. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel användas i kolsyrat vatten, men passar lika fint i t ex grädde. Dessutom innehåller den varken socker eller sötningsmedel och ger därmed en otroligt frisk och naturlig smak.
Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en rejäl svensk klassiker som får skänka smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad och saft.
Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en sann succé i svenska hem. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker eller artificiella sötningsmedel vilket medför dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av fylliga smaker utan att behöva oroa sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.
Man mäter upp efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan alternativt med ämnad doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ungefär 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i affär. Därefter kan man självklart dosera mer eller mindre beroende på hur man själv tycker om sitt vatten.
Vi svenskar köper idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett tämligen unikt koncept, i synnerhet i den utsträckning som det finns här. I utlandet kan man eventuellt hitta bubbelvatten med en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Också på den svenska marknaden är sortimentet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.
Just Hallon är en väldigt gångbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera tillsammans med färska bär, glass alternativt till en rykande het paj. Underbart gott! Eller gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, garnera med bär och avnjut en het sommardag – godare blir det inte!
Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, antar precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en favorit i svenska hem. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – exakt som riktiga hallon!